Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o nagradama Grada Rijeke za posebna postignuća učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima susretima i smotrama

Ovo Savjetovanje ostaje otvoreno do 27. srpnja 2019. godine. Tema kojom se bavi ovo Savjetovanje tiče se svih građana, a posebno učenika i roditelja čija djeca ostvaruju zapažene rezultate na natjecanjima i smotrama, odnosno njihovih učitelja, nastavnika i mentora. To su ujedno i zainteresirane javnosti koje se, uz sve ostale građane, pozivaju na uključivanje u ovo Savjetovanje.

Svoje prijedloge vezane uz nacrt Prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o nagradama Grada Rijeke za posebna postignuća učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima susretima i smotrama možete poslati ispunjavajući Obrazac za savjetovanje dostupan u online formi. Komentare možete upisivati i u polje za komentiranje u dnu stranice savjetovanja. Po završetku savjetovanja, na ovom mjestu će se objaviti Izvješće o provedenom savjetovanju.

Uvod

Škole iz grada Rijeke svake godine dokazuju visoku kvalitetu rada s učenicima koji u velikom broju sudjeluju na državnim natjecanjima, smotrama i susretima i postižu izvrsne rezultate. Za postizanje vrhunskih rezultata učenika potrebno je stručno vodstvo njihovih učitelja/nastavnika, te dodatni intenzivni i kontinuirani rad izvan redovnog nastavnog procesa, ali tu je i trud i rad učenika kao i podrška roditelja.

Grad Rijeka na mnoge načine priznaje i potiče rad učenika, mladih kao i njihovih mentora, a sukladno mogućnostima proračuna. Tako je između ostaloga, prošle godine Gradsko vijeće Grada Rijeke donijelo Odluku o nagradama Grada Rijeke za posebna postignuća učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama („Službene novine Grada Rijeke“ broj 9/18), a temeljem koje su početkom 2019. godine dodijeljene nagrade učenicima i njihovim mentorima. Međutim utvrđena je potreba za izmjenom odnosno dopunom pojedinih njezinih odredbi.

Što se mijenja u postojećoj Odluci?

U postojećoj Odluci sadržajno se mijenja 5 članaka na sljedeći način:

Dopunjuje se odredba članka 4. na način da se uz već jedan propisani izuzetak, propisuje i drugi koji se odnosi na osvojeno postignuće na području glazbe i plesa i to na sljedeći način: da se od osvojenih postignuća vrednuje samo prva osvojena nagrada u razini osvojenog prvog mjesta na državnoj razini natjecanja.

Mijenja odredba članka 6. na način da se sada predlaže da se i svakom učeniku koji čini ekipu od šest i više učenika dodjeljuje uz pisano priznanje i prigodni poklon, a ekipi koja broji šest i više učenika dodjeljuje se i zajednička plaketa za ustanovu. Do sada se učenicima koji čine ekipu od šest i više učenika dodjeljivalo pojedinačno samo pisano priznanje, a dobivali su zajednički prigodni poklon.

Predlaže se promjena odredbe članka 7. na način da se utvrđuje dodjela nagrada najkasnije do kraja tekuće školske godine za postignuće u prethodnoj godini, umjesto dosadašnje odredbe koje je utvrđivala dodjelu nagrada u mjesecu rujnu. U praksi pojedina natjecanja iz prethodne školske godine završavaju tek krajem kalendarske godine. Cilj ove izmjene je da se i zbog eventualnih ostvarenih postignuća na tim natjecanjima mogu dodijeliti ove gradske nagrade.

Predlaže se promjena u odredbi članka 8. na način da se sada propiše mjesec prosinac (umjesto lipnja) u kojem će se školama upućivati pozivi za predlaganje kandidata učenika i mentora, a u svezi sa već danim obrazloženjem promjene mjeseca za dodjeljivanje nagrade.

Predlaže se dopuna u članku 9. stavku 3. podstavku 5. koji se dopunjuje na način da prijedlog za dodjelu nagrada mora sadržavati dokumentaciju iz koje je razvidno mentorstvo i postignuće učenika, uz presliku dodijeljene diplome ili priznanja, i ljestvicu poretka kao vrlo važan dokaz.

Vaš doprinos

Na uključivanje u ovo Savjetovanje pozivaju se svi građani, a posebno roditelji i učitelji, mentori učenika koji na državnim i međunarodnim smotrama i natjecanjima ostvaruju zapažene rezultate.

Proučite Nacrt prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama postojeće odluke.

Komentirajte predloženi dokument, sugerirajte poboljšanja.

Jesu li rješenja ponuđena ovim izmjenama odluke korisna?

Svi Vaši prijedlozi i komentari bit će uzeti u obzir i razmotreni te će se po završetku Savjetovanja objaviti Izvješće o prihvaćenim i neprihvaćenim prijedlozima, odnosno razlozima eventualnog neprihvaćanja.

Obrazac za sudjelovanje u savjetovanju s javnošću

Savjetovanje o: Prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o nagradama Grada Rijeke za posebna postignuća učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima susretima i smotrama
Naziv akta / dokumenta: Odluke o nagradama Grada Rijeke za posebna postignuća učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima susretima i smotrama
Nositelj izrade akta/dokumenta: Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo i Odjel gradske uprave za sport i tehničku kulturu
Početak savjetovanja: 27. lipnja 2019.
Završetak savjetovanja: 27. srpnja 2019.

  Kategorija korisnika koje podnositelj predstavlja (građani, udruge, poduzetnici, itd.):

  Jeste li suglasni da vaši podaci kao podnositelja prijedloga budu objavljeni javno u izvješću (odgovorite sa da ili ne):

  DaNe

  Datum dostavljanja prijedloga i mišljenja:

  Potvrdite da niste robot:

  Proučite Nacrt prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama postojeće odluke.
  Komentirajte predloženi dokument, sugerirajte poboljšanja.
  Jesu li rješenja ponuđena ovim izmjenama odluke korisna?

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.